Kies een categorie
Home / TRUCKSTYLING / MICHELIN

MICHELIN

filter icon Filter

Filter

close
0
Onbeperkt

 

Michelin-poppetjes, een must have voor iedere chauffeur

Als je je vrachtwagen een persoonlijke touch geeft, dan mag het Michelin-mannetje natuurlijk niet ontbreken. Of je nu op zoek bent naar een oldskool versie of graag een ultramoderne Michelin-pop op je vrachtwagen wilt showen, bij Truckjunkie ben je aan het juiste adres! In ons assortiment vind je Bibendum-poppetjes, stickers en pins. Wil je meer weten over het Michelin-poppetje? Lees alles wat je moet weten over onze geliefde Bibendum op deze pagina.
 

Wie is Bibendum?

Bibendum (of ‘Bib’) is de mascotte van het Franse merk Michelin. In Nederland staat hij beter bekend als het Michelin-mannetje. Bibendum verscheen in 1898 voor het eerst op een reclame-affiche waarop hij een glas vol spijkers en glasscherven hief. Op het affiche stond (in het Frans): "De Michelinband drinkt de hindernis!".

Michelin Bibendum oude slogan

Sindsdien is het Michelin-mannetje in verschillende reclameacties gebruikt en is hij vooral in Europa enorm populair geworden. Onder truckers is het Michelin-mannetje zelfs een echte hit en is hij veranderd in een waar verzamelobject. Je komt hem dan ook op veel vrachtwagens en in veel cabines tegen.
 

Het Michelin-poppetje: toen en nu

Door de jaren heen is het Michelin-mannetje nogal veranderd. Op het eerste affiche was hij een echte Michelin-man: een nogal forse vent op leeftijd. Hij droeg zelfs een bril! Maar op zijn honderdste verjaardag (1998) besloot Bib dat hij echt moest afvallen. Sindsdien zie je hem als een wat slanker figuur met een jongere uitstraling. Zijn nieuwe imago viel wel in de smaak, want in 2000 werd het Michelin-poppetje uitgekozen tot het beste logo van de twintigste eeuw.


 

Bij ons vind je het nieuwe Michelin-mannetje

Het moderne Michelin-mannetje vind je in ons assortiment. Voor aan de buitenkant van je vrachtwagen raden we onze limited edition Michelin-man aan. In je cabine komt de kleinere versie van Bibendum tot zijn recht. Natuurlijk wil je jouw Michelin-pop ook goed kunnen plaatsen. Daarom bieden wij verschillende popsteunen in onze webshop.
 

Waarom een Michelin-mannetje bestellen bij Truckjunkie?

Schaf je Bibendum bij ons aan, dan ervaar je de volgende voordelen:
  • Strakke prijzen;
  • Snelle levering;
  • Afhalen mogelijk bij de shop in Noord-Brabant.
     

Op zoek naar andere truck accessoires?

Bij Truckjunkie vind je niet alleen Michelin-poppetjes, maar ook andere dikke accessoires voor in en op je vrachtwagen. Geef je truck een eigen look met de producten van Truckjunkie!
 

Truckjunkie: We share your passion!

Ga in stijl de weg op met onze Michelin-poppen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op! Stuur een e-mail naar support@truckjunkie.nl of bel met +31 (0)492 - 34 79 37.


Menu
Zoeken
Wishlist
Account
menu icon
Cart