Kies een categorie
Home / VERLICHTING / HALOGEEN LAMPEN

HALOGEEN LAMPEN

filter icon Filter

Filter

close
0
Onbeperkt


Bezig met laden...

 

Halogeenlampen

Als je op zoek bent naar verlichting voor vrachtwagens, dan hoef je niet verder te zoeken dan Truckjunkie! We hebben een breed assortiment xenon-, LED- en halogeenverlichting voor vrachtwagens van diverse groottes, en we voeren bekende merken zoals Ledson en Hella.
 

Wat zijn de voordelen van een halogeenlamp?

 • Heldere verlichting;
 • Betaalbaar;
 • Weerbestendig;
 • Goede kleurweergave;
 • Compatibel met 24-volt verlichting voor je vrachtwagen;
 • Langere levensduur dan traditionele gloeilampen;
 • Eenvoudig te vervangen.
 

Wat is een halogeenlamp?

Een halogeenlamp is een gloeilamp die anders werkt dan gewone gloeilampen. In een halogeenlamp zit een gloeidraad van wolfraam, omgeven door een glazen buis gevuld met halogeengas en een beetje halogeenverbinding zoals jodium of broom.

Wanneer je een halogeenlamp aanzet, wordt de gloeidraad verhit en begint hij te gloeien, waardoor er een mooie lichtbundel wordt geproduceerd. Het bijzondere aan halogeengas is dat het verdampte deeltjes van de gloeidraad weer aan de gloeidraad kan binden. Dit zorgt ervoor dat de lamp langer meegaat en helderder blijft schijnen dan gewone gloeilampen.
 

Xenon look halogeenlampen bij Truckjunkie

Xenonlampen zijn lampen die helderder en witter licht geven dan gewone lampen in vrachtwagens. Ze zijn populair vanwege hun helderheid en zien er mooi uit. Bij Truckjunkie vind je halogeenlampen met een Xenon-uiterlijk. Wij verkiezen halogeenlampen boven Xenon-lampen vanwege de onderstaande overwegingen:

Xenon vs halogeen:

Xenon:

 • Helderdere en wittere verlichting;
 • Langere levensduur;
 • Minder warmteproductie.

Halogeen:

 • Voordeliger in aanschaf;
 • Gaat tot 2.000 uur mee;
 • Eenvoudiger te vervangen;
 • Efficiënter dan een gloeilamp;
 • Direct volle helderheid.
 

Is de halogeenlamp verboden?

Sinds september 2018 heeft de Europese Unie het gebruik van halogeen in Europa beperkt. Daarom zijn de productie en verkoop van nieuwe halogeenlampen verboden. Deze maatregel is genomen om het energieverbruik in Europa te verminderen en het gebruik van energiezuinige opties te bevorderen. Ondanks deze verandering hebben wij een aanzienlijke voorraad halogeenlampen opgebouwd, waardoor je deze lampen nog steeds (legaal) bij ons kunt bestellen. Bovendien zijn halogeenlampen voor specifieke toepassingen nog toegestaan, aangezien er voor deze toepassingen geen energiezuinige alternatieven beschikbaar zijn.

Ben je toch op zoek naar een lamp met een laag energieverbruik? Onze LED-verlichting is van hoogwaardige kwaliteit!
 

LED-verlichting

In ons assortiment vind je natuurlijk ook LED-lampen. LED-verlichting is zeer efficiënt in energieverbruik en heeft een lange levensduur dankzij het gebruik van kleine lichtgevende diodes (LED's), die minder stroom verbruiken dan traditionele gloeilampen. Op de lange termijn bespaar je dan ook geld met LED-lampen, omdat ze minder energie verbruiken en je je verlichting minder vaak hoeft te vervangen.
 

Waarom verlichting aanschaffen bij Truckjunkie?

Wanneer je op zoek bent naar vrachtwagenverlichting, wil je er absoluut zeker van zijn dat deze optimaal presteert. In ons aanbod vind je een uitgebreide selectie hoogwaardige verlichtingsproducten. We hebben een ruim assortiment van hoogkwalitatieve, gespecialiseerde lampen op voorraad, die geschikt zijn voor verschillende soorten en merken vrachtwagens. Onze verlichting is bijvoorbeeld geschikt voor gerenommeerde vrachtwagenmerken zoals Scania, DAF en Volvo.
 

Truckjunkie: we share your passion

Bij Truckjunkie geniet je van aantrekkelijke prijzen en een snelle levering. Bovendien heb je de mogelijkheid om je product persoonlijk op te halen, wat ook nog een leuk fotomoment kan opleveren. Dus ben je op zoek naar 24-volt verlichting voor je vrachtwagen? Zoek dan niet verder, want wij hebben alles wat je nodig hebt!


Menu
Zoeken
Wishlist
Account
menu icon
Cart